Bevolkingsonderzoek borstkanker in het tweede deel van gemeente Leeuwarden

Foto: Bevolkingsonderzoek Noord

Eind juli start het bevolkingsonderzoek borstkanker in het tweede deel van gemeente Leeuwarden. De onderzoekwagen wordt als eerste geplaatst in Leeuwarden Zuid, op het parkeerterrein naast de Albert Heijn (Mirocentrum). Vervolgens wordt de onderzoekwagen eind december geplaatst in Leeuwarden Noord, op het parkeerterrein bij winkelcentrum De Bilgaard.

Eind maart 2017 zullen naar verwachting alle cliënten in de gemeente gescreend zijn. De opkomst in gemeente Leeuwarden is hoog. In de vorige ronde gaf ruim 77% van de uitgenodigde vrouwen gehoor aan de oproep.

Alle vrouwen van 50 tot en met 75 jaar ontvangen een schriftelijke uitnodiging voor het gratis röntgenonderzoek. Als de in de uitnodigingsbrief genoemde afspraak niet schikt, kan uiteraard een andere afspraak gemaakt worden. Dit kan telefonisch of via de website van Bevolkingsonderzoek Noord.

Veel voorkomende vorm van kanker
Borstkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker in Nederland. Eén op de acht vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Door middel van het bevolkingsonderzoek is het mogelijk borstkanker in een vroeg stadium op te sporen, waardoor de kans op genezing sterk toeneemt. Het bevolkingsonderzoek kan echter geen garantie geven, helaas is borstkanker niet altijd te zien op een röntgenfoto. Bij klachten wordt dan ook geadviseerd direct contact op te nemen met de huisarts.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Bevolkingsonderzoek Noord:
www.bevolkingsonderzoeknoord.nl

U kunt ook bellen of mailen met de screeningsorganisatie:
Bevolkingsonderzoek Noord, 050- 520 88 99, [email protected]