Rob Boogaard nieuwe voorzitter SC Leovardia

Foto: SC Leovardia

Gisteravond is tijdens een Bijzondere Algemene Ledenvergadering in clubhuis De Leoveste ingestemd met de aanstelling van Rob Boogaard als nieuwe voorzitter van SC Leovardia. Hij volgt hiermee Kees Visser op, die tot maart 2016 voorzitter was.

Evelien van der Berg werd vanavond gekozen als nieuwe secretaris van SC Leovardia. Zij volgt hiermee Astrid de Boer op. Samen met penningmeester Cobie Dikken vormen Rob Boogaard, Evelien van der Berg en het bestuurslid Voetbalzaken (vacature) het dagelijks bestuur van SC Leovardia.

Rob Boogaard, voorzitter SC Leovardia: “SC Leovardia bestaat nu, na de fusie van VV Rood Geel en VV Leeuwarden, drie jaar. De club heeft zich in die jaren ontwikkeld tot een groeiende en ambitieuze voetbalvereniging met een eigen gezicht. Mijn opdracht is om de interne organisatie bij SC Leovardia te professionaliseren, zodat de club zich verder kan ontwikkelen en kwaliteit gewaarborgd kan blijven.”

Verder ontwikkelen
In april 2016 heeft SC Leovardia op advies van de gemeente Leeuwarden contact gezocht met de Sesam Academie. Dit is een organisatie van vrijwilligers die besturen van  verenigingen ondersteunt. Na een aantal gesprekken werd geconcludeerd dat er op een zo kort mogelijke termijn een nieuw bestuur moest komen dat in staat is de club zodanig te verbinden dat verdere ontwikkeling mogelijk is. De dynamiek van een nieuw te benoemen bestuur past goed bij het maken van een ‘nieuwe’ start van de gefuseerde vereniging, met behoud van het goede dat al is bereikt.

Over Rob Boogaard
Rob Bogaard (Leeuwarden, 1964) voetbalde in zijn jeugd en eerste seniorenjaren bij VV Nicator en later bij VV Leeuwarden. Na zijn studie werkte hij als regiomanager bij een grote uitzendorganisatie en was hij manager opleidingen en competentiemanagement bij Vakopleiding Transport en Logistiek. In deze functies lag zijn focus altijd op het ontdekken en ontwikkelen van talenten van mensen. In 2006 koos hij voor het zelfstandig ondernemerschap en startte hij BG-Group.

Als bestuurder heeft Rob veel ervaring opgedaan bij de Vrije School Michaelschool in Leeuwarden. Hier was hij meerdere jaren voorzitter. Later werd hij mede verantwoordelijk voor onder andere de fusie van de vier Noordelijke Vrije Scholen, het realiseren van een Integraal Kind Centrum (IKC) en de nieuwbouw van het schoolgebouw.

Bij alles wat Rob doet, staat de mens centraal. Duidelijke communicatie en een goede structuur binnen organisaties vindt hij belangrijk. Bovendien durft hij taken en verantwoordelijkheden bij die personen te laten die daarvoor zijn aangewezen binnen een organisatie.

Over Evelien van der Berg
Evelien van der Berg (Smilde, 1978) werkte na het behalen van haar diploma Middelbare Hotelschool bij Golden Tulip Drenthe. Daar leerde ze haar man Sierd van der Berg kennen, die keepertrainer is van FC Groningen en eigenaar is van Keepersacademy Sierd van der Berg.

De interesse die Evelien al had in voetbal werd door haar relatie met Sierd nog groter. In 2010 zegde ze haar baan als planner bij Doubble U op om zich volledig te richten op de zorg van hun drie kinderen en de administratie te verzorgen van Keepersacademy Sierd van der Berg. Daarnaast werd zij voorzitter van de oudervereniging van Kindcentrum De Wielen. Zowel Evelien als hun drie kinderen voetballen bij SC Leovardia. Haar betrokkenheid bij de voetbalclub resulteerde in januari van dit jaar in een functie als secretaris van de afdeling Meisjes/Damesvoetbal. Vanaf vandaag maakt Evelien als secretaris deel uit van het dagelijks bestuur van SC Leovardia.  Met veel enthousiasme en positiviteit gaat zij verder bouwen aan wat haar voorganger heeft opzet.

Over SC Leovardia
SC Leovardia is in 2013 ontstaan uit een fusie van VV Rood Geel en VV Leeuwarden. De voetbalclub behoort tot de grootste amateurvoetbalverenigingen van Leeuwarden en is gevestigd in het oosten van de stad. SC Leovardia is ambitieus en heeft sportiviteit en respect hoog in het vaandel. In het seizoen 2015-2016 promoveerde C1 naar de derde divisie, B1 naar de vierde divisie en A1 naar de hoofdklasse.

Op de foto:
Het dagelijks bestuur van SC Leovardia, nog exclusief bestuurslid Voetbalzaken (vacature).

V.l.n.r.: Secretaris Evelien van der Berg, Voorzitter Rob Boogaard en Penningmeester Cobie Dikken

BRON: SC Leovardia

Cookieinstellingen