De spullen liggen in de opslagruimte in Leeuwarden, de eigenaar zit in Sri Lanka

Foto: Storage Share Leeuwarden

LEEUWARDEN – Als je je droom achternagaat en een wereldreis gaat maken, waar laat je dan je spullen waar je geen afstand van wilt doen? In de opslagruimte bij Storage Share in Leeuwarden. Auke Kooistra uit Damwoude, op dit moment in Sri Lanka, vertelt over zijn wereldreis en afscheid nemen.

Als jochie droomde Auke (35) al van het maken van een wereldreis. Lang, heel lang dacht hij dat het bij een droom zou blijven. Het verhaal van Auke laat zien dat dromen niet altijd bedrog zijn. Samen met verloofde Alie (32) en de kinderen Ruben (2) en Mara (1) maakt hij momenteel een wereldreis van zes maanden. Of van acht maanden. Nou ja, ze zien van hoe lang. Ze leven nu bij de dag.

“Ik dacht dat ze een grapje maakte”

Auke had het al vaak met zijn partner Alie over een wereldreis gehad, maar ze was er nooit enthousiast over. Tot eind vorig jaar. “We waren onderweg met de auto en ik zei ‘ons huis heeft een flinke overwaarde, zullen we het verkopen en weggaan’. Tot mijn stomme verbazing zei ze nu wel ‘ja’. Eerst dacht ik nog dat ze een grapje maakte, maar ze was serieus.”

Auke en Alie wilden uit de sleur van alledag. Iets gaafs doen. Nu genieten en niet later met spijt terugkijken. “Het hielp natuurlijk ook wel dat we niet allebei honderd procent gelukkig waren in ons werk.”

Twee maanden na het gedenkwaardige autoritje stond het huis te koop. Zoveel mogelijk spullen werden verkocht. “We hechten ons niet zo aan materiële dingen, dus veel kon weg. Alleen de spullen die een emotionele waarde hebben voor ons hebben we gehouden. Die konden in de opslagruimte in Leeuwarden.”

“Onze opslagruimte zit tot aan de nok toe vol”

In de opslagruimte, maar waar? “We konden spullen opslaan op zolders en kamers bij familie, maar we wilden iets voor onszelf. De keus voor een opslagruimte werd ons erg makkelijk gemaakt. Ik heb op drie plekken gekeken. De andere opslagruimte en garagebox aanbieders kwamen niet in de buurt van Storage Share. Ik betaal nu nog niet de helft van wat ik bij die anderen zou moeten betalen voor onze opslagruimte. We huren een grote opslagruimte in Leeuwarden.” En dan lachend: “We hebben alsnog veel opgeslagen. Onze opslagruimte zit tot aan de nok toe vol.”

“Het contact met Storage Share verliep prima. De informatie is helder en als je een vraag hebt over je garagebox, krijg je snel antwoord. We kregen de sleutels van onze opslagruimte al eerder dan we het contract wilden laten ingaan. Zo konden vast wat spullen opslaan.”
Leeuwarden opslag Storage Share

“Voorkom dat je later spijt krijgt”

Er komt een moment dat de wereldreizigers terugkeren naar Nederland en de opslagruimte weer leeghalen. Daar wil Auke nu nog niet aan denken. “We genieten zo van de vrijheid en van elkaar. Elk moment weer. We hoeven nergens rekening mee te houden. We zitten nu een maand in Sri Lanka. We hebben geen route uitgestippeld. We weten alleen wanneer we op Bali zijn, dan komen mijn ouders daarheen voor een vakantie. Ze willen graag hun kleinkinderen zien. Afscheid nemen van familie en vrienden was moeilijker dan afscheid nemen van onze spullen.”

“Wat we na Bali gaan doen? Vietnam? Cambodja? Maleisië? We zien het wel!” Zoeken op Booking.com bepaalt waar ze slapen. “We willen maximaal vijftig euro per nacht uitgeven. Dat moet inclusief een goed bed, ontbijt, airco en wifi zijn. Voor de kinderen hebben we slaaptentjes mee. Hier in Sri Lanka heb je prima accommodaties voor twintig tot dertig euro per nacht.”

“Tips? Zorg dat je geniet. Nu. Voorkom dat je later spijt krijgt. En voor Storage Share: de lift in Leeuwarden is aan de kleine kant. Ik heb heel wat keren spullen in en uit de lift moeten zetten. En een grote bank die niet uit elkaar kan, past er niet in. Maar ja, van onze bank hadden we al lang afscheid genomen.
Opslag Leeuwarden

Opslag Leeuwarden Storage Share

De avonturen van Auke, Alie, Ruben en Mara meebeleven? Volg de wereldreizigers via hun instagramaccount flyingnewstart.

Storage Share maakt je opslagruimte duurzaam en betaalbaar

Storage Share focust zich op het verhuren van opslagruimtes op rond de zestig locaties in Nederland. Leegstaande panden dienen als uitstekend als tijdelijke opslagruimtes voor particulieren en bedrijven. Leegstaande bedrijfsruimtes worden in opdracht van het bedrijf omgebouwd tot opslagruimtes.

Door je opslagruimte te bouwen in leegstaande panden is huren bij Storage Share goedkoper dan bij andere aanbieders en het is nog duurzaam ook, wat steeds belangrijker wordt voor huurders.

Storage Share maakt enerzijds gebruik van kantoren die een lange tijd al niet worden gebruikt door de locatie of het voorzieningenniveau. Hiernaast worden onrendabele bedrijfsruimtes compleet verbouwd en voor de lange termijn ingezet voor het maken van een opslagruimte voor inboedels en bedrijfsvoorraden. Zo wordt er een bijdrage geleverd aan de betekeniseconomie. Leegstaande panden worden weer gebruikt, waarmee wordt voorkomen dat de panden worden gesloopt.

Als je twijfelt over het huren van een opslagruimte zijn er eerst nog wel een aantal dingen waar je over na moet denken. Ten eerste weet je bij een opslagruimte zeker dat je spullen beveiligd staan en niet kapot gaan, wat thuis wel kan gebeuren. Hiernaast wordt je opslagruimte constant op dezelfde temperatuur gehouden waardoor je spullen uitstekend worden onderhouden. Als je slechts tijdelijk een opslagruimte nodig hebt kun je er ook voor kiezen om je opslagruimte eerder op te zeggen. Deze is namelijk elke maand opzegbaar zonder extra kosten. Je betaalt ook alleen voor de ruimte die je gebruikt, dus als van tevoren bepaalt hoeveel kubieke meters aan opslagruimte je nodig hebt zul je niet meer betalen dan nodig is. Bij Storage Share heb je ook nooit problemen met extra kosten die van tevoren niet zijn afgesproken. Ze zijn betrouwbaar, bieden goede service en uitstekende (goedkope) opslagruimtes!

Opslag Storage Share Leeuwarden

Leeuwarden opslag