Opening Waling Dykstrapark en aanlegplekken

Foto: De Stienser

Op dinsdag 21 juni is het Waling Dykstrapark aan de Wythústerwei in Stiens heropend. Het park is opnieuw ingericht en in de Stienzer Feart zijn aanlegplekken voor plezierboten gerealiseerd. De openingshandeling in het park werd verricht door mevrouw Akkerhof (90), de oudste bewoner van de flats die uitkijken op het park.

Op de door haar onthulde plaquette, nabij de uitkijkplaats in het park,staat kort de geschiedenis van het “Witte Huys”, dat ongeveer op die plaats moet hebben gestaan volgens de kaart van Schotanus uit 1718. De wethouders Gelly Visser en Rinske v.d. Meulen vertelden over de totstandkoming van de herinrichting van het park en de realisatie van de aanlegsteigers.

Architect Lindemans emoreerde dat na aanleg van de parkeerplaatsen “het gemis aan oppervlakte gecompenseerd is door van de rest iets meer te maken dan het was”, hetgeen door iedereen ter plekke waargenomen kon worden. De gemeente Leeuwarderadeel is op de toeristische toer, aldus wethouder Van der Meulen en het centrum van Stiens is nu wandelend, op de fiets en ook per boot(je) gemakkelijk te bereiken.

Op de foto v.l.n.r.: wethouder Gelly Visser, mevrouw Akkerhof, wethouder Rinske van der Meulen, Jellie Broersma, projectleider van de gemeente Leeuwarderadeel en landschapsarchitect Rob Lindemans voor de net onthulde plaquette.

BRON: De Stienser