Aanpassing waterspeelplaats Groene Ster

Foto: Gemeente Leeuwarden

De waterspeelplaats bij de Kleine Zwemplas in de Groene Ster wordt aangepast door de gemeente Leeuwarden. Het in de jaren 1992/1993 aangelegde bassin functioneert inmiddels bijna 25 jaar en is toe aan een grote onderhoudsbeurt. De start hiervan was op maandag 4 juli jl.

Gedurende het onderhoud wordt de voorziening ook aangepast op enkele plaatsen. Zo worden de 2 vleugels buiten gebruik gesteld en opgevuld met zand. De centrale stroomgoot wordt helemaal opgeknapt en gedeeltelijk overkluisd, waardoor de waterspeelplaats weer jaren vooruit kan als recreatieve voorziening voor de jeugdige bezoekers van de Groene Ster.

2 Fasen

Het onderhoudswerk wordt in 2 fasen uitgevoerd. Het 1e deel wordt uitgevoerd in de periode van 4 juli tot en met 15 juli. Het 2e deel vindt later dit jaar plaats en duurt ook ongeveer 2 weken. Tijdens het onderhoud is de waterspeelplaats buiten gebruik en niet te betreden. De werkzaamheden zullen nauwelijks voor overlast zorgen in het omringende gebied.

Na afloop van de onderhoudswerkzaamheden staat het waterbassin er in ieder geval weer als nieuw bij en kunnen de kinderen zich naar hartelust uitleven in het stromende water en het naastliggende strandje van de vernieuwde waterspeelplaats.