Aris contracteert Marshall en Peutz en maakt hiermee de selectie compleet

Foto: Aris Leeuwarden

Aris Leeuwarden heeft met George Marshall een nieuwe pointguard gecontracteerd. Marshall (23 jaar, 1.86 m) komt over vanuit South Dakota State University, waar hij de laatste twee jaar speelde.

Marshall, geboren in Chicago, begon zijn collegecarrière bij powerhouse Wisconsin, maar transfereerde na twee seizoenen naar South Dakota State Universiy uit Brookings, waar hij meer speeltijd kon krijgen. Dat bleek voor de pointguard, die op beide guardposities kan spelen, een goede zet. Afgelopen seizoen bezorgde hij als floorleader zijn team het kampioenschap van de Summit League, waardoor het team zich automatisch plaatste voor het belangrijke NCAA-tournament.

Daar verloor het in de eerste ronde, ondanks 15 punten van Marshall, met 74-79 van Maryland. Marshall had individueel ook een prima seizoen met gemiddelden van 14,9 punten, 2,8 assists en 3,4  rebounds per wedstrijd.

Naast Marshall werd ook nog het Groninger talent Eric Peutz aangetrokken. De 21-jarige guard komt over van Donar waar hij voornamelijk uitkwam voor het DTL-team.  Met het aantrekken van beide spelers is het team van het coachduo Klaas Stoppels en Nanne Klompstra met tien selectiespelers voorlopig rond.

Op 28 augustus start Aris met de voorbereiding. Op 4 en 5 september worden in het Duitse Herten de eerste oefenwedstrijden gespeeld.